Beduinen-80.png

 Sportklubben BEDUINERNA

  - Vi är inte bäst - men snyggast!

Beställ hos Dennis Davidsson tfn. 0707 952038

Lyssna på Beduinlåten 

imagesCAJKTZFT.jpg images.jpg
Innebandy Facebook

 Gå till Beduinernas gästbok

Läs den okände Beduinens blogg 

 Gästbok

 SKB Blogg

Läs din Beduinmail

Profil-ny.jpg 

 Webbmail

Profilen 

Gourmè Beduinernas mötseplats

Youtube.png

Gourmè

 SKB Video

Bildarkiv från fester m.m.

 

Besök Beduinkockens blogg

 Bildarkiv

Kockenlogo-Tepa.png

Betonghaaltagarna-logga-2011-webb.png

Tenhultskrogen-avlaang.pngLogo-Husbilsspecialisten.jpg

Logo-KAMA-fritid.jpg


Medlemsavgifter 2016

Årsavgift medlem 100 kr/år

Familj 300 kr/år

Fotboll
Spelaravgift vår 600 kr

Spelaravgift höst 600 kr

Innebandy
Spelaravgift 1500 kr/år

Enbart träning 750 kr/år

Swish nr. 123 281 77 24

Bankgiro Nr. 690-9196

SK Beduinerna

c/o Elmqvist
Stjärnvägen 6

553 12 Jönköping

 

Ansvarig för webbplatsen

Peter Gudbrand


Matchreferat 2010

2010-09-26

Bosna IF - SK Beduinerna

Bäst och snyggast

Beduinerna mötte Bosna IF från Gislaved på söndagen, Det var ett rejält taggat Beds som startade matchen i ett ursinnigt tempo, Bosna hängde helt enkelt inte med. Efter 2-0 så kom Bosna in lite i matchen, men sedan ökade Beds farten igen och gjorde 3-0 strax före halvtidsvilan.

Andra halvlek defilerade Beds och kunde komfortabelt vinna med 5-0.


2010-09-19

SK Beduinerna - Skillingaryd 4-0

Beds fortsätter att vinna sina matcher

Vinst mot Skillingaryd med 4-0 och Beduinerna ligger fortfarande i topp i 4:an, 3 poäng före Bankeryd som vann bortamötet mot Habo med 4-1. Allt avgörs alltså nästa söndag när Beds möter Bosna IF borta i Gislaved


2010-09-15

SK Beduinerna - Habo IF 2-1

Beduinerna säkrar kvalplats till div. 4 Elit

Beds mötte Habo IF hemma på onsdagen. Habo gjorde 1-0 på straff efter 10 minuter. Ingen förutom domaren såg vad som hände. Men Beds vek inte ner sig för det utan kämpade på och kvitterade strax innan halvtidsvilan. I andra var det Beds tur att skjuta mål på straff som inte den heller var helt solklar. Matchen slutade 2-1 till Beds som nu har säkrat minst andra platesen med 2 matcher kvar att spela.


2010-09-14

SK Beduinerna - Smålandsstenar 5-0

Ny vinst mot Smålandsstenars GOIF

Beduinerna vann hemmamötet mot Smålandsstenar med 5-0 (1-0.

Matchsponsor Swedbank


2010-09-08

FC Ljungarum - SK Beduinerna 1-0

Stabil serger mot FC Ljungarum

Beds vann även returmötet mot FC Ljungarum med 1-0 (1-0). Matchen var spelmässigt jämn i första halvlek i andra dominerade Beduinerna matchen helt. Ljungarums bästa chans kom i sista spelminuten men Johan Södergård stängde dörren med en snygg TV-räddning. Vinsten innebär att Beduinerna nu ar tillbaka i serieledning.


2010-09-04

Ekhagens IF - SK Beduinerna 3-1

Ekhagen starkast i seriefinalen

Ekhagen besegrade Beduinerna med 3-1 (1-1) och tog över förstaplatsen i serien. - Efter 3-1 målet blev det kramkalas säger Ekhagens tränare Torbjörn Isaksson. Patrik Espinoza gav hemmalaget ledningen med sitt 21:a mål för säsongen men Beduinerna hann kvittera före halvtid på en omdiskuterad straff där en tröjdragning var orsaken. Marcus Hagberg satte straffen säkert men det var Ekhagen som hade flest chanser i första halvleken. - Vi borde gjort fler mål i första konstaterar Torbjörn Isaksson. Hemmalaget tog över matchen allt mer i andra halvlek och ökade på ledningen till 2-1.

- Vi satsade allt på att kvittera, men då kontrade Ekhagen in 3-1 säger Beduinernas lagkapten Thomas Bexell. Det var väldigt skönt att vinna över Beduinerna fortsätter Ekhagens tränare. Ekhagen leder nu serien en poäng före beduinerna har dock två matcher minde spelade.

//Jönköpings Posten


2010-09-28

SK Beduinerna - Malmbäck IF 2-1

Beduinerna seger i underkant

Beduinerna vann klart rättvist under gårdagens hemmamöte mot Malmbäcks IF, segersiffrorna skrevs till 2-1 (1-1), men det var i underkant då man hade mängder av chanser speciellt i andra halvlek. Matchen spelades på Junebäcken eller Friaredalen som man sa förr. Planerna i Tenhult är inte spelbara efter mycket regnande.

-  Vi sa till varandra att skuta mer för att deras målvakt inte tar någonting, men vilka räddningar han stod för i andra halvlek, säger Beduinernas tränare Magnus Claar. Beduinerna såg stabila ut men sedan Malmbäck tagit ledningen så rasade spelet samman. Målet gjordes på en bjudning från en Beduinback, passningen som skulle till målvakt Södergård blev en alldeles perfekt frispelning. Kvitteringen kom med 10 minuter kvar av första halvlek. I andra halvlek var det bara ett lag på planen. Beduinerna var då klart bättre och radade upp chanser men allt som oftast stod Malmbäcks målvakt i vägen. Segern som var den första på höstsäsongen och betyder att Beduinerna nu är uppe i ensam serieledning trots att man har två matcher mindre spelade än övriga lag. För målen stod Dennis Andersson och Johan Fransson, beröm till Jonas Andersson. Publik ca: 40 personer.


2010-08-20

IF Hallby - SK Beduinerna 2-1

Bottenlaget slog serieledaren

Hallby spelade bra fotboll och tog en fin skalp mot serieledaren Beduinerna i division 4 nordvästra. Hemmalaget vann matchen med 2-1 (1-0) - När vi spelar på topp är vi ett bra lag, säger Hallbytränaren Ulf Sundberg.

Hallby har haft en tung säsong och ligger på kvalplats. Men när serieledarna Beduinerna kom på besök ryckte laget upp sig och tog ledningen med 1-0 i första halvlek. - Att vi gör mål ger oss trygghet och det är det vi behöver när vi ligger i den positionen vi gör. Matchen är annars jämn och båda lagen skapar farliga chanser. Hallbys andra mål görs av Erik Bäckström och Beduinernas enda av Adam (som deras tränare inte vet efternamnet på då han är nygift.

// Jönköpings Posten


2010-08-13

Bankeryds SK - SK Beduinerna 2-0

Bankeryd allt närmare serieseriesegern

Bankeryd hakar på Beduinerna i kampen om seriesegern. I går möttes lagen och det blev seger för hemmalaget Bankeryd med 2-0 (1-0).

- Vi gör en riktigt bra första halvlek säger Bankeryds tränaren Ove Mårtensson.

Bankeryd var klart bättre i första halvlek där man spelade riktigt bra fotboll. Man skapade flera farliga målchanser och satte hög press på Beduinerna. - Vi ligger bra i vår försvarspress och bryter bollen rätt säger Mårtensson. Sett till våra målchanser som vi skapar borde vi haft en mycket större ledning i första och punkterat matchen redan där.

I andra halvlek var det Beduinerna som tog tag i taktpinnen och började föra matchen. Bankeryd såg ut att tappa spelat man hade från första halvlek men ett självmål från Beduinerna utökade Bankeryds ledning och då tappade Beduinerna kraft. - Det målet är inte alls rättvist, vi skapar inte mycket och Beduinerna är det bättre laget under den här perioden, säger Mårtensson. Men sett till hela matchen är vi värda den här segern.

// Jönköpings Posten


2010-07-03

SK Beduinerna - FC Syrianska 0-1

Sista matchen innan sommaruppehållet

Då var det dags för den sista A-lagsmatchen innan sommarpausen. Ett välmående Beduinerna tar emot det tekniska FC Syrianska. Beduinerna vann sin förra match mot Anderstorp med 6-3 ? Det bästa minnet från den matchen måste nog vara Johan-Arvids fantastiska ”Messi-chip” som fick de flesta att gnugga sina ögon. FC Syrianska hade en något tyngre kväll och förlorade mot Skillingaryd med 1-3. Beduinerna ligger på en komfortabel 1:a plats för tillfället med en marginal på 5 poäng mot 2:an FC Ljungarum. FC Syrianska däremot innerhar en negativ kvalplats vilket innebär att de kommer göra allt för att hamna på säkrare mark inför sommaruppehållet.

I dagens match är det ett starkt Beduinlag som intar den gröna mattan och en offensiv fotboll har utlovats från tränarduon Mr Claar och Mr Bexell. Enligt en av de mer kända tidningarna utlovas en temperatur på ca 30 grader vilket kan bromsa tempot lite för vissa individer i den rosa munderingen.

Noterbart i dagens trupp är att Tenhults egen Rivaldo Herr Lingon är tillbaka i truppen efter att ha byggt klart sin altan. Gym-Stagge är också tillbaka och kanske får vi njuta lite av hans eftertraktade brösttacklingar denna magiska eftermiddag. Sist men inte minst har vi även Duracell-Dennis med denna gång vilket innebär att en stackars ytterback kommer att få det lite extra jobbigt att orka i 90. Vi hoppas på en trevlig tillställning på Kabevallen och att vi bjuds på underhållande fotboll från två ”spelande” lag.

I Augusti är det återigen dags att plocka fram medlemskortet och komma ner till Kabevallen och följa ”de rose” i deras jakt på seriesegern i Div 4 NV. Glöm nu inte att vårat charmiga B-Lag spelar sin sista match nu på Söndag mot grannbyn Lekeryd kl 15.00 här på Kabevallen. Vi i Beduinernas styrelse och spelartrupp önskar alla sponsorer, supportrar och besökare en trevlig sommar och bugar och bockar för ert stöd.

// Håkan Lindblad

Visst var det varmt men det var det på båda planhälvorna, Beds var helt enkelt inte tillräckligt vassa i avsluten för att vinna matchen mot ett starkt kämpande FC Syrianska. Underhållningsvärdet var några riktiga bröstvärmare från Beds och det fina vädret. Kiosken var dock öppen igen så inga sura miner från motståndarlaget för det. Matchens lirare utsågs av Patrick Malmkvist från Betonghåltagarna som trots dagens förlust var nöjd med vårsäsongen. I Beduinerna blev det Mattias "Bulan" Berglund och i FC Syrianska mittbacken Hussein Aysan.

Beds har nu spelat 13 av säsongens 22 matcher och leder serien med 5 poäng över FC Ljungarum som dock spelat 1 match mindre.

//Peter G


2010-06-30

SK Beduinerna - Anderstorps IF 6-3

Komfortabel seger för Beds

Returmötet med Anderstorps IF var jämt fram till andra halvlek (2-2) innan Beds fick rull under fötterna och komfortabelt kunde vinna matchen med 6-3. Tyvärr så var inte kiosken öppen denna afton pga av personalproblem i TIF.

Arne Pettersson refererade matchen direkt via länk från sin telefon.


2010-06-21

SK Beduinerna - Bosnia IF 1-1

Äntligen hemmamatch igen!

Med 6 raka segrar i bagaget är det dags för ytterligare en drabbning på Kabevallens gröna ängar. Bosna IF står för motståndet och vi kan nog vänta oss en offensiv match med två offensiva lag. Bosna besegrade Smålandsstenar förra veckan som vi vet är väldigt svårspelade och här gäller det att vara på tå från start. Beduinerna vann borta mot Skillingaryd med 3-2 i en ganska ”het” match. Mr Hagberg gjorde två fantastiska drömmål och slog även passen till det tredje som gjordes av den ovane målskytten J Thörnmo.

Idag är det noterbart att ”Il Capitano” T Bexell är tillbaka efter en lugn semester och behövlig rehab för sin ”lite” äldre kropp.

Den reslige mittbacken Rickard Andersson är bortrest och även Bulan Berglund saknas p.g.a. avstängning.

Vi hoppas på ett strålande fotbollsväder och en trevlig match denna Måndagskväll

Matchsponsor: SEB Huskvarna

Beduinerna brände mängder av chanser

Trots mängder av målchanser så blev det bara ett mål för Beduinerna i hemmamatchen mot Bosnia från Gislaved igår. Och målet räckte bara till en poäng då matchen slutade oavgjort 1-1 (1-0). - Idag låste det sig säger tränaren Magnus Claar. Sett till spelövertaget och antalet chanser som skapades av hemmalaget så borde halvtidssiffrorna landat på 6-0 till Beduinerna. Men man visade prov på en otrolig ineffektivitet och det blev istället bara ett mål i första halvlek för Beduinerna.

- Det är ofattbart att vi inte punkterar matchen sett till chanserna vi skapade säger Magnus Claar. Jag var ändå nöjd med spelet i första halvlek. I andra halvlek verkade det som spelarna tog ut sin sommarledighet lite väl tidigt. Vi slappnar av och känslan var "det här vinner vi" och då låser det sig. I stället kvitterade Bosnia i mitten av halvleken. Beduinerna fortsatte att rada upp chanser bollen ville inte in i målet.

Efter slutsignalen var det Bosnia som firade en poäng - Beduinerna deppade över två förlorade. - Det var nog lite underskattning från vår sida, men det här skulle vi vunnit enkelt avslutar Claar. Beduinernas mål gjordes av Johan Fridén. Beröm till Thomas Bexell och David Johansson. Publik 87 personer.

//Jönköpings Posten 2010-06-22


2010-06-14
Skillingaryds IS - SK Beduinerna 2-3

6:e raka vinsten.


2010-06-07
Smålandsstenars GOIF - SK Beduinerna 0-1

5:e raka vinsten.


2010-05-31

SK Beduinerna - Ekhagens IF 4-3

Dags för ny match på Kabevallen och denna gång står Ekhagens IF för motståndet.

Beduinerna har en 3 poängare med sig sen förra omgången mot Malmbäcks IF. En riktig kämpaseger som satt långt inne efter ganska uselt spel i större delen av matchen. Ekhagen hade målkavalkad hemma mot Hallby IF där Hallbyiterna slogs med 5-2.  Med andra ord är det ett Ekhagen med självförtroende som beträder Kabevallens gröna äng idag.

Tränare Magnus Claar tror idag på en ganska öppen tillställning där viljan kommer vara ganska avgörande. Noterbart är att den eminente ”Bulan” eventuellt kan vara tillbaka efter sin schemalagda vårsemester på sydligare breddgrader. Ett frågetecken sätter vi även på Rickard Andersson som dragits med sjukdom senaste veckan. I övrigt så är det ett friskt och laddat lag som kommer bjuda på underhållningen denna afton.

Vi hälsar publik välkomna och hoppas att det blir en trevlig kväll med snygg och offensiv fotboll.

Storspelet fortsätter för Beduinerna

- En riktigt skön seger sa Magnus Claar. När Adam Eriksson i 85:e minuten gjorde 4-3 (3-2) för Beduinerna mot Ekhagen såg han till att hans lag tog den sjunde segern av åtta möjliga och ökade ut försprånget i serietoppen. Beduinernas tränare Magnus Claar hade dessförinnan fått se sitt lag tappa en 3-1 ledning till 3-3 mot ett Ekhagen som efter paus tog för sig mer och mer mot ett hemmalag som tröttnade en del, kanske delvis beroende på att de saknade flera spelare.

- Vi hade ett bra grepp före paus men höll på att slarva bort det. Men det var destå skönare att det kom ett segermål till slut sa Claar.

Ekhagen tog ledningen efter 15 minuter men Beduinerna vände till 2-1 efter 2 mål av Dennis Andersson och när Johan Karlsson ökade på till 3-1 såg trepoängaren ut att vara klar. Men strax före pausvilan reducerade Ekhagen till 3-2 och när kvitteringen kom i andra halvlek var matchen helt öppen igen. Surt att förlora när vi kände att en poäng definitivt var inom räckhåll och att tre poäng fanns inom räckhåll sa Ekhagens Torbjörn Isaksson. Notablet är att den gamle storspelaren Tommy Karlsson som inte spelat på länge kom in med en kvart kvar och spelade fram till segermålet. Beröm till Dennis Andersson och Jonas Andersson. Publik 97 personer.

// Jönköpings Posten 2010-06-01


2010-05-24

Malmbäcks IF - SK Beduinerna 0-3

Beduinerna upp i tabelltoppen

Nykomligarna SK Beduinerna ångar på i fyran. Segern borta mot Malmbäck med 3-0 (0-0) innebar att laget gick upp i tabelltoppen.

-  Ändå spelade vi nervöst under första halvlek, när vi kom till straffområdet tog det stopp, säger tränaren Magnus Claar. Sedan fick vi ett turmål i andra halvlek och efter det släppte det. Malmbäck tryckte på för kvittering, men när tvåan kom var saken mer eller mindre klar.

Målen gjordes av Marcus Hagberg, David Johansson och Erik Johansson. Plus till målskyttarna och Johan Södergård som nu höll nollan för sjätte matchen denna säsongen.

//Jönköpings Posten 2010-05-25

Beds upp i topp i fyran

Nykomlingen Beduinerna leder den lokala fyran efter seger mot Beduinerna med 3-0 samtidigt som Bankeryd förlorade mot Skillingaryd med samma siffror.


Beduinernas start på säsongen är över förväntan trots att många tippade dem i toppen. Efter sju matcher leder man serien tack vare sex segrar och sex hållna nollor. Totalt har man tagit 18 poäng av maximalt 21 och bara släppt in två mål. Eftersom Bankeryd överraskande förlorade i går för första gången den här säsongen mot Skillingaryd gick Beds upp i top, två pinnar före BSK.


Noterbart är att enda förlusten för Beduinerna kom mot just BSK och det är också enda matchen Beds släppt in mål. Allt pekar på att just dessa två lag slåss om seriesegern i fyran i år och den kampen blir spännande att följa. 

www.sportsligt.nu


2010-05-19

SK Beduinerna - Hallby IF 2-0

Beduinerna vann rättvist

Beduinerna tog en säker seger mot Hallby med 2-0 (0-0) under onsdagskvällen.

Hemmalaget skapade flera chanser i första halvlek, men hade desto svårare att göra mål.

- Vi håller uppe spelet bra, men det tar för lång tid innan vi kommer till avslut. Det är något vi måste jobba på, säger Beduinernas tränare Magnus Claar. I mitten an andra halvlek gjorde Beduinerna 1-0 genom Marcus Hagberg som efter en vacker framspelning från Jonas Andersson snyggt skarvade bollen in i mål. Beduinerna ökade på ledningen 10 minuter senare när Johan Karlsson placerade in billen bakom Hallbys målvakt. Efter detta tog Beduinerna över spelet allt mer och var nära att sätta en boll till.

- Det är som vi fortfarande är nervösa trots tvåmålsledningen. Försvarsspelet är för tillfället Beduinernas stora styrka. Segern mot Hallby innebär att laget nu hållit nollan i fem av sex matcher. Detta har vi till stor del vår målvakt Johan Södergård att tacka för som även idag gör en mycket stark insats. Beröm tilldelas även Johan Fransson för sitt stabila spel.

// Jönköpings Posten 2010-05-20


2010-05-14

Habo IF - SK Beduinerna 0-2

Målexplosion! på Slättens IP

Beduinerna mötte Habo IF borta på fredagskvällen. Det var ribbskott, stolpskott, sneträffar, ekaskott och inte minst Habos mycket duktige målvakt som länge stod emot ett hungrigt Beds i jakten på en ny seger i division 4.

Första målet kom i 60:e minuten och länge såg det ut som det skulle bli ytterligare en 1-0 seger. Men sedan lossnade det och Beduinerna kunde till slut vinna med komfortabla 2-0.

Beröm till hela laget och Johan Södergård som höll nollan för 4:e gången på 5 matcher.


2010-05-07

SK Beduinerna - Bankeryds SK 0-2

Beduinerna förlorade mot Bankeryd hemma

Fredagens match mot Bankeryds SK förlorade Beduinerna med 0-2. Det var en riktig skitmatch av Beds med undantag av dom sista 5 minuterna som var riktigt bra, men med långbollar som inte är långa och passningar i brösthöjd så vinner vi inga matcher. I kväll var vi bara snyggast gubbar. Det är bara att gratulera Bankeryd till vinsten.


2010-04-30

FC Syrianska - SK Beduinerna 0-1

Beduinerna höll nollan för tredje matchen i rad

Fredagskvällens match mellan FC Syrianska och SK Beduinerna var en kamp in i det sista. Beduinerna drog dock det längsta strået och vann med 1-0 (0-0). Väldigt tråkigt att vi förlorade. Vi spelade stabilt i en match där det var mycket kamp. Båda lagen spelade bra men det känns som vi var värda poäng säger Syrianskas tränare Faiz Mdeiwayat. Desto gladare var Beduinernas tränare, Magnus Claar vars lag för tredje matchen i rad vann med 1-0.

- Det är nästan skrämmande att våra matcher varit så lika. Vi har avgjort matcherna med ett sent mål varje gång. Men så länge vi vinner så går det ju inte att klaga skrattar Claar. Magnus Claar tycker likt Syrianskas tränare att det var en jämn match som båda lagen kunde ha vunnit. - Det var inget skönspel precis men det var en riktig krigarmatch. Spelet blir inte bra när planerna är halvtaskiga berättar Claar. I den 75:e minuten stängde Beduinerna matchen efter ett mål av Johan Fridén. Extra beröm går till Beduinernas målvakt Johan Södergård som hållit nollan i tre matcher i rad, högerbacken Stefan Magnusson och mittfältaren Tomas bexell.

// Jönköpings posten 2010-05-03


2010-04-23

SK Beduinerna - FC Ljungarum 1-0

Först utskälld sedan matchjälte

Beduinernas Mattias berglund blev matchjälte mot FC Ljungarum. Det var en jämn och svängig match som slutade 1-0 (0-0). Strax före målet så missade Berglund ett bra läge där han trots friläge valde att skjuta utanför straffområdet.

-  Vi skällde lite på honom efter det, det känndes onödigt, erkänner Beduinernas tränare Magnus Claar men Berglund revanscerade sig snabbt han tog sig in från kanten och lyckades placera in ett skott med vänstern.

-  Jag har aldrig sett honom skjuta med vänstern tidigare, säger Magnus Claar. Båda lagen hade lägen under hela matchen. Ljungarum lyckades dock inte göra mål.

-  Beduinerna är tuffa att möta men det hade kunnat gå hur som helst idag, det känns lite tungt säger Ljungarums tränare Johan Kling.

I Beduinerna går beröm till Richard Andersson, Johan Fransson och Tomas Bexell.

// Jönköpings Posten 2010-04-24


2010-04-16

Anderstorps IF - SK Beduinerna 0-1

(Seriepremiär division 4)

Karlssons kanon frälste Beduinerna

Beduinerna vann årets första seriematch borta mot Anderstorp med 1-0 (0-0) och det var en välförtjänt seger enligt Bduinernas tränare Magnus Claar.

Hemmalaget började matchen bäst och var klart bättre de första 15 minuterna, men sedan tog Beduinerna över matchen mer och mer. Efter en mållös första halvlek tog det 20 minuter i i andra innan första målet kom. Johan Karlsson klippte till med ett välplacerat vristskott som gav gästerna ledningen och som också blev matchens enda mål.

- Vi äger matchen mer eller mindre i 75 minuter. De skapar några chanser när vi får en man utvisad med kvarten kvar, men vi reder ut det bra säger Magnus Claar. Beröm till hela laget. ett extra plus till Mattias Berglund som gjorde ett bra inhopp i andra halvlek.

// Jönköpings Posten 2010-04-17


2010-04-10

SK Beduinerna - Hagapojkarna U 8-1

(Träningsmatch)

Beds började i ett jäkla tempo. Gör 1-0 efter några minuter av The "great one" Karlsson. Detta följs upp med att Hagberg gör tvåan. Tyvärr kan jag inte återge mer av matchen p.g.a. att Benny"Olle Goop" Hansson och Stabben Lindblad kom och satte sig på bänken. Som ni alla säkert förstår så tappade man då fokus och började intressera sig för deras livsöden, historier och skrönor i stället. Beds avslutar med att göra några byten men ingen av bänkspelarna satte några större avtryck i fotbollshistorien.

Full fart framåt-håll tätt bakåt!

// #10


2010-03-14

Lekeryd/Svarttorp - SK Beduinerna 9-2

(Träningsmatch)

Här skulle jag skriva ett referat, men vi var inte med i matchen så det blir inget. Tack till Tommy Carneteg, Henning samt Albert (?) som ställde upp med kort varsel.

// H BXL


2010-02-27

Ekhagen - SK Beduinerna 1-0

(Träningsmatch)

Trots att Beduinerna inte har kunnat träna på stor plan i år lyckades vi starta vårt träningsspel på ett mycket fint sätt.

Vaddå ? Ni förlorade väl,kanske ni säger?

Jo ,visserligen,men vi försökte spela bollen väl under hela matchen,trots en,på sina ställen dålig plan.Beduinerna saknade vissa namnkunniga spelare ,men de som var med kämpade och slet på ett sätt som lovar gott för fortsättningen.

Roligt att även Mackan Hagberg gjorde debut för de rosa bollartisterna.Hans ca 10 min (lurig i ljumskarna)visade att det finns en fin talang i vår långkastande vän från Råslätts ungdomsakademi.

Även Oleg från Estland,Lettland eller Litauen gjorde debut.En spelare som visar att man kan hitta spelare uppväxta långt från Hundshult.

Jocke Anderssons bror Richard visade att striden om mittbacksplatsen verkligen har spetsats till inför kommande säsong.Olyckligtvis lyckades vi inte få hål på Ekhagen denna gång,men det är bättre att spara det till lagens möte senare i serien.X-tra plus delar jag ut till Stagge, Långe-Henke samt Rhichard Andersson, men som sagt alla stred på bra.

// H BXL


2010-03-07

Öxnehaga - SK Beduinerna 1-2

(Träningsmatch)

Under söndagens tidiga kvällstimmar kröp temperaturen ner en bra bit under nollan igen.

Detta hindrade inte våra rosa hjältar att ta sig an från fyran degraderade Öxnehaga.Första halvlek var vi det bättre laget på zinkens konstgräs.Vi vågade spela bollen på markerad gubbe och hade en fin anda i närkamperna.Hårt men helt enligt regelboken.Vår vindsnabbe ytter Jonas Andersson satte ettan efter att påpassligt snappat upp en dålig pass i motståndarnas bakre led.Ett tag tyckte jag han skulle missa öppet mål från en meter ,men som tur var ( för honom )förpassade han bollen i mål.I andra halvlek tappade vi vårat spel och lät Öxnehaga äta sig in i matchen,dock utan att de skapade allt för många målchanser.Våra anfall dog allt för tidigt , kanske för att Öxnehaga började vinna mer och mer bollar.Brevid planen trodde jag på fullaste allvar att jag skulle frysa ihjäl vid långlinjen.Så kallt var det,men det hindrade inte Bulan från att spela i kortbyxor-(brrrrr).

Med tio minuter kvar av tillställningen kvitterade våra blå-vita vänner på ett långskott av deras fine spelfördelare på mitten.Vid detta mål gjorde vi några konstiga val i backlinjen som straffade sig direkt.När uret stod på 89 min var det fortfarande lika ,när bollen damp ner framför fötterna på Daniel Svärd.Han avancerade några steg och drog till ett stenhårt skott rätt upp i klykan.Det trodde målvakten och det hoppades vi,men Svärd var listigare än så.Han sköt ett fjuttskott i andra hörnet som med knapp styrfart tog sig över mållinjen.Stor fotbollskonst när den är som bäst.Tio sekunder senare blåste domaren av denna kylslagna kamp och jag for hem illa kvickt till ett varmt bad i hemmets lungna vrå.Hoppas det blir vår snart så man kan titta på fotboll utan att riskera köldskador.Beröm till bröderna Andersson.Richard och Jocke alltså.

// H BXL