Beduinen-80.png

 Sportklubben BEDUINERNA

  - Vi är inte bäst - men snyggast!

Beställ hos Dennis Davidsson tfn. 0707 952038

Lyssna på Beduinlåten 

imagesCAJKTZFT.jpg images.jpg
Innebandy Facebook

 Gå till Beduinernas gästbok

Läs den okände Beduinens blogg 

 Gästbok

 SKB Blogg

Läs din Beduinmail

Profil-ny.jpg 

 Webbmail

Profilen 

Gourmè Beduinernas mötseplats

Youtube.png

Gourmè

 SKB Video

Bildarkiv från fester m.m.

 

Besök Beduinkockens blogg

 Bildarkiv

Kockenlogo-Tepa.png

Betonghaaltagarna-logga-2011-webb.png

Tenhultskrogen-avlaang.pngLogo-Husbilsspecialisten.jpg

Logo-KAMA-fritid.jpg


Medlemsavgifter 2016

Årsavgift medlem 100 kr/år

Familj 300 kr/år

Fotboll
Spelaravgift vår 600 kr

Spelaravgift höst 600 kr

Innebandy
Spelaravgift 1500 kr/år

Enbart träning 750 kr/år

Swish nr. 123 281 77 24

Bankgiro Nr. 690-9196

SK Beduinerna

c/o Elmqvist
Stjärnvägen 6

553 12 Jönköping

 

Ansvarig för webbplatsen

Peter Gudbrand


Tillbaka till startsidan...

Sista matchen i Elitfyran

Beduinerna förlorade hemmamötet mot Gransholms IF med 0-5 (0-4) på lördagen. En riktig skitmatch av Beds som inte presterade någonting som liknade fotboll under första halvlek.

Jönköpingsposten 2011-10-03

Förlusten innebär att Beduinerna nu slutar på sista plats i elitfyran och flyttas ner till div. 4.

Inställd match

Beduinerna, Torpa FF och Smålands fotbollsförbund kom överens om att inte spela den sista matchen i utvecklingsserien. Beds slutade därmed på en 3:e plats i serien.

[Publicerat 2011-10-13]

Utvecklingslaget missar igen

Hemmamötet mellan Beds och Norrahammars GIS spelades på Zinkensdamms konstgräs på onsdagskvällen. Matchen slutade 3-3 så Beds ligger fortfarande kvar på en tredje plats i tabellen.

Beduinerna har nu en sista chans att knipa seriesegern men då krävs det serger i den sista matchen mot Torpa FF.

[Publicerat 2011-10-13]

Utvecklingslaget förlorar mot Tabergs SK

Tabergs SK vann i bortamötet mot Beduinernas tappra utvecklingslag med 3-2. Förlusten innebär att Beds får vänta ytterligare en match på seriesegern i Jönköpings reservlagsserie C.

[Publicerat 2011-10-10]

Hemmamatch mot Mariebo IK flyttad till Marebovallen

2011-09-27 (A-Lag)

A-laget förlorade med 2-3 mot Mariebo IK på tisdagskvällen.

Jönköpingsposten 2011-09-28

Helgens matcher

A-laget förlorade borta mot Vetlanda FF med 2-5.

Jönköpingsposten 2011-09-26

U-laget förlorade borta mot Mullsjö IF med 0-4.

Smålandsfobollens beslut

Ang. överklagan från Hvetlanda GIF "att utesluta SK Beduinerna, för spel med obehörig spelare" Smålands FF styrelse har vid sammanträde den 19 september beslutat att ej meddela prövningstillstånd enl. TB 4 kap § 10.2. Finns inget i gällande bestämmelser om att upprepad förseelse gällande obehörig spelare medför uteslutning.

Jönköpingsposten 2011-09-27

Hvetlanda GIF protesterar

Hvetlanda GIF som för övrigt förlorade bortamötet mot Beds den 9 maj med 0-2 lämnade i lördags in en protest till Smålandfotbollen.

Enligt Jönköpingsposten menar Hvetlanda GIF att Smålandsfotbollen borde gå igenom alla Beduinernas matcher under säsongen för att kontrollera hur många gånger föreningen fuskat.

Har man fuskat två gånger kan de lika gärna ha gjort det fler gånger, säger Hvetlandas ordförande Lennart Jarl till Jönköpingsposten.

Beduinerna har vid två tillfällen i årets division 4 Elit serie spelat med en avstängd spelare och har helt enligt reglerna bestraffats för detta av Smålandsfotbollen genom poängavdrag och ändrat matchresultat till 0-3. Vid båda tillfällerna var motståndarna Alvesta GOIF.

Jönköpingsposten 2011-09-20

Läs SK Beduinernas sportchef Håkan Lindblads svar,

Bortaförlust mot Aneby SK

2011-09-10 (A-lag)

Beds förlorade bortamötet mot Aneby på lördagen med 1-2.

Jönköpingsposten 2011-09-12

Femte hemmavinsten för säsongen

2011-09-04 (A-lag)

- Som raskt förvandlades till en 0-3 förlust i tabellen när vi missat en avstängd spelare (igen) Men en seger är alltid en seger även om man inte får med sig några poäng.

På fotbollsplanen förlorade Alvesta med 4-1 -hur lätt som helst.

Beds vann hemmamötet mot Alvesta GIF med klara 4-1 (1-1). Första halvlek var jämn och båda lagen skapada mängder av målchanser. I andra halvlek fortsatte Beduinerna att skapa lägen trots att både Dennis Andersson och Stefan Magnusson fick kliva av p.g.a.skador. Vinsten idag innebär att Beduinerna nu tar två kliv upp i tabellen.

Det kändes som allt släppte idag, säger Beduinernas tränare Henrik Hansson. Matchen startade jämt, men det tog inte lång tid innan vi visade vem det var som skulle föra matchen. Innan matchen var vi lite nervösa, men det släppte och vi började spela den fotboll som vi kan. Laget började ta för sig och alla ville vara med och spela.

Vi spelade med en helt annan attityd idag. Jag kan inte klaga på något alls idag. Vi spelade avslappnat och att vi inte skulle vinna fanns inte på kartan. Beröm tilldelas tremålskytten och Krister Augustsson tillsammans med backlinjen.

Målen gjordes av José Luis Goncalves Nobrega (3 mål) och Jonas Andersson (1 mål).

Jönköpingsposten 2011-09-05

Skitmatch av Beds

2011-08-26 (A-lag)

Bortamötet mot Gnosjö IF slutade med en 0-5 förlust för Beds.

Bottenmöte i Elitfyran

2011-08-23 (A-lag)

Beds vann hemmamötet mot Bankeryds SK med 2-1. Vinsten var Beds första seger mot Bankeryd.

Lätt vinst för utvecklingaslaget

2011-08-21 (Ul-ag)

Vinst för utvecklingslaget mot Barnarps IF med 7-2 på söndagen

Ny bortaförlust för Beduinerna

2011-08-20 (A-lag)

Bortaförlust för A-laget mot Hvetlanda GIF med 1-2 på lördagen.

Förlust med 2-2 mot Tranås FF

2011-08-17 (A-lag)

Ännu en förlust skulle man kunna säga trots att matchen slutade 2-2 (2-2). Efter 15 minutera jämt spel på mittplan så kontrade Beds snabbt in 1 och 2-0 på mindre än 5 minuter och publiken såg fram mot en underhållande afton, till och med solen sken. Men bara någon minut senare kontrade Tranås FF in 2-1 och 5 minuter senare stod det 2-2. Sedan började eländet, Beduinerna skapade mängder av chanser men Tranås målvakt vägrade släppa in bollen. I andra halvlek fick Tranås först en spelare utvisad för att han svor åt en spelare i Beduinerna som fällt honom. Lite senare ytterligare en utvisad för dåligt humör mot domaren. Här borde Beduinerna avgjort matchen, det saknades inte chanser tvärtom Beds nästan parkerade spelet i Tranås straffområde. Tyvärr så sken inte solen längre och det började först regna lite. Tranås utnyttjade Beds vilja att avgöra matchen och hade några riktigt farliga kontringar som Södergård lyckades avvärja.

Med 10 minuter kvar av matchen så öppnade sig himlen och regnet formligen vräkte ner. Beduinerna lyckades visserligen få i bollen i Tranås mål i slutminuten men linjedommaren såg en offside i hällregnet så domaren valde att döma bort målet.

Matchsponsor SEB Huskvarna

Bara oavgjort mot IFK S/RIK

2011-08-14 (A-lag)

Första matchen efter sommaruppehållet slutade 1-1 (1-0) när IFK Stockaryd/Rörviks IF gästade Beduinerna på KABE-vallen i Tenhult. Beds tog tidigt ledningen genom Jonas Andersson och fortsatte att skapa chanser utan att lyckas göra fler mål. Kvitteringen kom på en långboll med bara 5 minuter kvar av matchen som Beduinernas försvar helt missbedömde.

Matchsponsor Höglandets Skrot & Metall AB i Nässjö

Ny vinst för utvecklingslaget

2011-08-04 (U-lag)

Bortaseger med 5-4 mot Hisingstorps FF efter en minst sagt svängig match. Två röda kort, två straffar och många tilläggsminuter. Inte för att matchen spelades osjyst, nej tvärtom det var en bra och underhållande match. Tyvärr så hade väl inte domaren sin bästa dag, men underhållande var det allt.

Efter en svag inledning i våras så är nu Beds utvecklingslag uppe i serieledning.

Storvinst efter sommaruppehållet för Beds

2011-08-04 (U-lag)

Utvecklingslaget vann en underhållande match mot Mullsjö IF hemma med 7-1 på onsdagen.

Beduinerna utslagna ur Smålandscupen

2011-07-03

Beduinerna mötte division 3 laget Hovslätts IK i Smålandscupens 4:e omgång. Matchen slutade 2-1
(1-0) till Hovslätts IK efter 27 minuters förlängning.

Beduinerna börjar matchen offensivt och flyttar direkt upp spelet till Hovslätts planhalva där den ena chansen avlöser den andra, men tyvärr är inte skärpan den bästa för avsluten går oftast över eller så
blåser domaren för offside.

Hovslätt har inte många anfall men när de får chansen på vänsterkanten efter tveksamhet i 
Beduinerna försvarsspel så missar de inte utan sätter bollen snyggt i mål.

​Andra halvlek fortsätter Beds att hålla i bollen och skapa chanser, men som tidigare finns inte skärpan i avsluten. I den 30 minuten kvitterar ändå Beds till 1-1 och samtidigt börjar det regna. Hovslätt börjar nu flytta upp spelet och skapar mängder av chanser som Beduinernas krigare rensar bort. Efter full tid står det 1-1 och nu väntar 2 x 15 minuters förlängning. I förlängningen är det jämt med en liten fördel till Hovslätt som nu skapar mer chanser. När det är 3 minuter kvar till straffläggning så avgör Hovslätt matchen med att göra 2-1.

Det är aldrig roligt att förlora men idag gjorde Beduinerna det med hedern i behåll. Med flera ordinarie A-lagsspelare bortresta och match mot ett division 3 lag så kliver våra rutinerade spelare från förr in och kämpar o sliter i nästa 120 minuter, mycket bra match gubbar.

Storvinst för Beds

2011-06-30 (U-lag)

Utvecklingslaget vann hemmamötet mot Jönköpings BK på torsdagskvällen med 11-3 (5-2).

Matchen började jämt med chanser åt båda hållen, Beds ställde upp med ett både ungt och gammalt lag och tog snabbt ledningen med 2-0. Med JBK kontrade, först med ett nickmål följt av ett straffmål. Men sedan släppte proppen och Beduinerna började skjuta prick mot JBK:s mål.

JBK:s målvakt hade väl inte sin bästa kväll i karriären med 11 insläppta mål, varav minst 2-3 var självmål. I stort sett alla skott som gick mellan/mot stolparna gick in -utan ett skott som han snyggt tippade ut med en grym räddning. Men Beds skapade mängder av chanser och förde spelet i hela andra halvlek och bjöd publiken på underhållning av största klass.

Ytterligare en botraförlust

2011-06-27 (A-lag)

Beduinernas A-lag förlorade ytterligare ett bortamöte när Bredaryds IK vann med 4-0.

Bortaförlust

201-06-22 (A-lag)

Förlust för Beduinerna A i bortamatchen mot Gransholms IF med 1-4.

Vinst mot serieledande Vetlanda FF

2011-06-17 (A-lag)

När serieledande Vetlanda FF besökte Beduinerna i Tenhult på fredagskvällen presterade hemmalaget sin bästa fotboll för säsongen. Matchen slutade 2-1 (2-1). Den här matchen gjorde vi allt det vi tidigare sagt att vi ska göra. Vi klev fram, spelade aggresivt och rullade boll, säger Beduinerna tränare Henrik Hansson. Hemmalaget  satte direkt press på serieledarna och efter en halvtimme kunde Beduinerna ta ledningen efter ett snyggt mål av Jonas Andersson. Samma Jonas blev sedan fälld i Vetlandas straffområde, och på den efterföljande straffen kunde Nataniel Weiss utöka Beduinernas ledning till 2-0. Beduinerna fortsatte sedan att skapa lägen hela den andra halvleken. Vetlandas reduceringsmål kom i slutminuterna av första halvlek på ett misslyckat bakåtpass från mittfältet som Beduinerna målvakt tvingades rensa bort, anfallaren i Vetlanda täckte bollen med kroppen och hade sedan öppet mål.

Vi brände bland annat tre frilägen, berättar Henrik som vill ge hela laget en eloge för matchen, men visst gjorde Jonas Andersson en riktig toppmatch och Johan Fransson som fick spela mittback i andra halvlek efter ett byte var fantastiskt bra.

Matchsponsor Swedbank Huskvarna

Målrik match

2011-06-12 (U-lag)

Beds U-lag vann en underhållande bortamatch mot Norrahammar GIS med 5-4 på söndagen.

Mariebo fick oavgjort

2011-06-11 (A.lag)

Beds förlorade bortamötet mot Mariebo IK på lördagen med 2-2.

Hettan knäckte Beds

2011-06-06 (A-lag)

- Det var väldigt varmt, det gillar inte våra gamla gubbar, säger Beduinernas tränare Henrik Hansson efter att hans lag sprungit sig slut hemma mot Aneby SK då gästerna vann matchen med 4-0. Redan efter 20 minuter fick hemmalaget göra sitt första byte och några minuter senare fick Henrik Hansson strukturera om positionerna i sitt lag. Det var väl inte riktigt det vi tänkt oss från början. Vi knäade riktigt rejelt stundtals. Trots detta hängde Beduinerna med bra i första halvleken och hade även flera farliga lägen, bland annat ett skott i burgaveln. Men efter 10 minuter i andra halvlek tog orken slut. Tre av Anebys mål gjordes på hörnor något som Henrik inte är nöjd med. Vi är både större och tyngre än Anebys killar så det ska igentligen inte få hända säger Henrik. Bäst i Beduinerna var Albin Carlsson som även har spelat en hel del i Tenhult under säsongen.Albin jobbar på bra och här får han också arbeta på lite större ytor. För Beduinerna är det nu bara all ladda om inför nästa prövning - lördagens match mot Mariebo. - Då hoppas vi på 12 grader och regn, avslutar Herik.

Beduinerna gav inte upp

2011-05-28 (A-lag)

Beds spelade en svängig match mot Alvesta GOIF på lördagen. Matchens alla 6 mål gjordes i första halvlek och slutresultatet blev till slut 3-3.

- Spelat böljade fram och tillbaka och det var en hyfsat jämn match, men vi kunde ha vunnit, säger Beduinernas tränare Henrik Hansson.

Genom att göra mål på fasta situationer satte Alvesta press på Beduinerna som kämpade på och kvitterade gång på gång. Målen gjordes av Mattias Berglund (1) och Albin Karlsson (2). Matchen hade egentligen två sidor, i den första är det mer full fart och svajigt. I andra är spelet mer kontrollerat och vi har några vassa lägen. Vi har två-tre frilägen men får inte in bollen. Som helhet är det ändå positivt, vi ger aldrig upp och lagmoralen har blivit bättre, säger Henrik. Ett extra plus till Mattias Berglund och David Johansson.

Klar seger för utvecklingslaget

2011-05-29 (U-lag)

Hemmamötet mot Tabergs SK slutade med en klar seger med 6-1 för Beds.

Beduinerna tappade segern

2011-05-24 (A-lag)

Beds fick "bara" 2-2 hemma mot tabelljumbon Gnosjö IF. Kvitterinsmålet inprickat med bara fem minuter kvar av matchen.

- Första halvlek var rena natta från vår sida, men vi kom i gång starkt efter paus, säger tränaren Henrik Hansson. Efter paus tog Beduinerna över spelet, skapade flera fina lägen men kunde inte få in bollen i mål. Istället kunde gästerna ta ledningen med 2-1 innan en rättvis kvittering kom i slutskedet.

- Det gäller att spela bra i 90 minuter, idag gjorde vi det bara i 45, säger Henrik. Målen gjordes av Tony Velin och Johan Fransson. Ingen i hemmalaget förtjänar beröm för den första halvleken, men samliga lyte sig ordentligt efter pausvilan.

Oavgjort för U-laget

2011-05-22 (U-lag)

Beds utvecklingslag spelade 2-2 borta mot Torpa FF.

Andra hemmavinsten

2011-05-18 (A-lag)

Beds vann hemma mot Bredaryds IK med 3-1.

Beduinerna vidare i Smålandscupen

2011-05-16 (Smålandscupen)

Beds U-lag med några förstärkningar vann bortamötet med 2-1 (1-1) efter förlängning och 120 minuters spel mot Alseda/Ädelfors FF i den 3:e omgången av Smålandscupen.

Av 137 anmälda lag är det nu 16 kvar.

Vinst för utvecklingslaget

2011-05-15 (U-lag)

Beds utvecklingslag vann hemmamötet mot Barnarps IF med 3-0. Segern var den första för säsongen och Beds avancerade upp till en tredje plats i tabellen.

Bankeryd var överläget ett svagt Beduinerna

2011-05-14 (A-lag)

Det var ingen tvekan om vilket lag som var det bästa när Bankeryd SK och Beduinerna möttes i helgen. Bankeryd hade övertaget i stort sett hela matchen och Beduinerna hade knappt några målchanser. Bankeryd börjar med att bränna några målchanser men fortsätter att kämpa och trycka på. Till slut så kommer resultaten och man vinner matchen med 3-0 (0-0).

- Vi trycker helt enkelt ner motståndarna säger Bankeryds tränare Anders Tedman. Beduinerna hade inga farliga anfall, det blev mest långbollar och dom hanterade Bankeryd mycket bra. Detta var en av Bankeryds bästa matcher och hela laget är värda en eloge.

Första segern i Elitfyran

2011-05-09 (A-lag)

Beds krigade till sig segern med en man kort när årets första seger kom i tredje omgången.

- En riktig krigarseger säger tränaren Henrik Hansson efter 2-0 (1-0) hemma mot Hvetlanda GIF.

Beds stod inför gårdagens match på noll poäng och hade i de två första matcherna inte gjort något enda mål. Mot Hvetlanda hann laget emellertid aldrig fundera på någon måltorka. Det small direkt när Alen Maselic gav hemmalaget ledningen redan efter en halv minut.

- Sedan tycker jag att vi kontrollerade första halvleken på ett bra sett, säger Hansson.

I andra halvlek blev det lite svettigare för Beduinerna eftersom laget drabbades av en utvisning precis före halvtidsvilan. Det var Beduinernas mittback Björn Bäckström som fick hjärnsläpp och stoppade bollen med handen strax utanför straffområdet och eftersom Bäckis fått gult kort några minuter tidigare var det bara att gå av planen.

Hvetlanda hade det mesta av spelet i andra halvlek och borde kanske gjort mål men fick helt inte inte avslutningarna att stämma.

- Vi fick slita hårt i andra halvlek men det var kul att se grabbarna ställa upp på den typen av spel också fortsätter Hansson. I den 69:e minuten gjorde Alen Maslic (TIFF) sitt andra mål för dagen och punkterade matchen.

- Trots att Alen inte är fulltränad ännu är han rikrigt vass avslutar tränare Hansson.

Bäst i Beduinerna var mittbacken David Johansson, junioren Erik Johansson samt målvakten Johan Södergård.

Beduinerna räddade en pinne

2011-05-01 (U-lag)

Beds mötte nya laget Hisingstorps FF som spelar i utvecklingsserien med sitt A-lag. Från start så verkade det som Beds skulle ta en lätt seger och 1-0 kom också ganska tidigt. Underskattning är kanske rätt ord för Beds slutade rulla boll och började istället spela något som mest liknade korpfotboll på Tenhults idrottsplats, som för övrigt var ganska välbesökt. Lagen följdes åt till 2-2 då Hisingstorp tryckte in 3-2 med bara 10 minuter kvar av matchen. Beds lyckades ändå till slut kvittera till 3-3 som blev slutresultatet.

Slarvig förlust för Beduinerna

2011-04-29 (A-lag)

IFK S/RIF och Beduinerna möttes i helgen. De första 30 minuterna hade Beduinerna det mesta av spelet på sin sida. De rullade boll och nosade på motståndarnas mål hela tiden, men plötsligt hände det något.

- Vi tappade allt den sista kvarten och började slarva och sköt långa bollar på kanterna, säger Beduinernas tränare Henrik Hansson. Det blev inte bättre i andra halvlek heller. Beduinerna hittade inte tillbaka till sitt spel och skapade få anfall.

Matchen slutade med en svidande 0-2 (0-1) förlust för Beduinerna.

Vinst mot Öxnehaga

2011-04-28 (Smålandscupen)

Då var det dags för Beds att spela sin första match i Smålandscupen mot division 5 laget Öxnehaga. Matchen började med ett visst övertag för Beds som gjorde både 1- och 2 noll i första halvlek på fasta situationer som Öxnehaga spelarna högjutt protesterade mot. Öxnehaga fick i början av andra halvlek in ett reduceringsmål där bollen retligt nog studsade över Beds målvakt. Matchen innehöll mycket gnäll främst från Öxnehagas spelare som inta var alls nöjda med domarens insats. Beds ökade dock på ledningen till 3-1 och pasade samtidigt på och byta några spelare som var/blev småskadade, Öxnehaga svarade med att göra 3-2 som också blev matchens slutresultat.

Beduinerna förlorade mot JBK

2011-04-25 (U-lag)

Utvecklingslaget spelade sin första match för säsongen på Junebäckens konstgräs i strålande solsken och 20 gradig värme. Beds hade mycket boll i framförallt första halvlek och borde nog gjort både 1- och 2 mål på Jönköpings BK:s duktige målvakt men så blev det inte. Istället blev det JBK som spräckte nollan och tog ledningen i mitten av andra halvlek. Beds flyttade upp spelet mer och mer men bollen ville inte in i mål. Trots förlusten med 0-1 så var det ett underhållande spel som bjöds, och vädret kunde ju ingen klaga på.

Beduinerna föll i Tranås

2011-04-22 (A-lag)

Tranås FF var ett snäpp vassare än Beduinerna när de sistnämnda begick seriepremiär i går. 3-0 (1-0) slutade mötet och Beduinerna får därmed vänta på sina första poängen i fyran Elit.

- Det är aldrig kul att förlora. Men jag tycker ändå att vi spelar ganska bra, säger Beduinernas tränare Henrik Hansson. Vi hade flera spelare borta och backlinjen hade många nya ansikten. Men trots detta gjorde man en mycket bra insats bakåt. Beduinerna var med i början av matchen och hade läge att sätta både 1- och 2-0. Det gäller att vi sätter dit våra chanser. Hade vi gjort det hade vi givetvis hängt med i matchen. Men Tranås är ett bra lag, med många snabba och tekliska spelare. Tranås ledde med 1-0 fram till 83:e minuten då Beduinerna chansade och flyttade upp laget, vilket Tranås tog vara på och utökade ledningen till 3-0.

Extra beröm till Johan Fransson och Johan Thörnmo i Beduinerna.


Träningsmatcher våren 2011

Datum Tid Hemmalag Bortalag Plats
2011-02-26 11:30 Beduinerna- Aneby SK Inställd
2011-02-27 13:30 Beduinerna- Huskvarna IF 4-0
2011-03-05 11:30 Beduinerna- IF Hallby 3-1
2011-03-12 15:15 Beduinerna- FC Ljungarum 1-1
2011-03-22 21:30 Beduinerna- Ekhagen IF 1-1
2011-03-27 13:30 Beduinerna- Habo IF 2-2
2011-04-02 11:30 Beduinerna- Gällstads FK Inställd
2011-04-04 18:30 Beduinerna- Lekeryd/Svarttorp 1-1
2011-04-09 13:30 Beduinerna- Bankeryds SK 3-1