Beduinen-80.png

 Sportklubben BEDUINERNA

  - Vi är inte bäst - men snyggast!

Beställ hos Dennis Davidsson tfn. 0707 952038

Lyssna på Beduinlåten 

imagesCAJKTZFT.jpg images.jpg
Innebandy Facebook

 Gå till Beduinernas gästbok

Läs den okände Beduinens blogg 

 Gästbok

 SKB Blogg

Läs din Beduinmail

Profil-ny.jpg 

 Webbmail

Profilen 

Gourmè Beduinernas mötseplats

Youtube.png

Gourmè

 SKB Video

Bildarkiv från fester m.m.

 

Besök Beduinkockens blogg

 Bildarkiv

Kockenlogo-Tepa.png

Betonghaaltagarna-logga-2011-webb.png

Tenhultskrogen-avlaang.pngLogo-Husbilsspecialisten.jpg

Logo-KAMA-fritid.jpg


Medlemsavgifter 2016

Årsavgift medlem 100 kr/år

Familj 300 kr/år

Fotboll
Spelaravgift vår 600 kr

Spelaravgift höst 600 kr

Innebandy
Spelaravgift 1500 kr/år

Enbart träning 750 kr/år

Swish nr. 123 281 77 24

Bankgiro Nr. 690-9196

SK Beduinerna

c/o Elmqvist
Stjärnvägen 6

553 12 Jönköping

 

Ansvarig för webbplatsen

Peter Gudbrand


-98 referat

Lagledningens "objektiva" analyser av beds insatser på planen 1998

 

SK Beduinerna - Visingsö AIS 5-0 1998-04-26

Äntligen seriepremiär. Matchen kunde tyvärr inte spelas på Zinken Road, utan fick flyttas till Junebäckens konstgräsmatta. Det var ett par frågetecken inför matchen:


 - skulle den nya målvakten Magnus Rydberg hålla måttet?

 - skulle Lord kunna hålla käft?

 - skulle Beds överhuvudtaget orka?


Matchen inledde med en tämligen stark start-elva, bestående av nio rutinerade samt två nya krigare.

 

Det visade sig ganska snabbt att Beds var det klart starkare laget, och tog blixtsnabbt ledningen med 1-0 genom ett mål av Löven. Sedan klev den starke engelsmannen in och lurade halva planen och sköt in tvåan. Efter det andra målet visade Papjän sin känsliga vänsterfot, och lade ett smörpass till Löven som enkelt satte trean.

 

I halvtid uppstod, som vanligt, ett jävla gnäll gnäll från Lords sida. Lagledaren fick snabbt styra upp situationen genom att bänka Lord. Andra halvleken fortsatte i Beds tecken och renderade i fyran, som kom från Mårtens skalle på en hörna. Sedan visade Papjän sin otroliga målförmåga genom att avgöra matchen med ett överstyvt femte mål.


Hook-SK Beduinerna 1-2 1998-05-03

Då var det dags igen för Beduinerna att bekänna färg. Bilarna mullrade igång och styrde kosan mot skogen, den djupa skogen!! Det såg till en början ganska tunnt ut i Beds backlinje, med både Made och Mårten borta. Löven kallades in. Dels för att han är bra på den positionen, men mest för att han inte ska springa ifrån i skytteligan. För övrigt var laget intakt med en liten förändring. Hasse chockade alla genom att dyka upp på träningen och fick därmed äran att stå mot Hook.

 

Till matchen. Planen i Hook såg lite vattensjuk ut, men visade sig hålla en bra standard. Matchen började lite tveksamt från Beds sida och Hook tog snabbt kommandot. Beds försökte hinna med, men verkade vara tvåa på de flesta bollarna. Hooks dominans renderade i ett ledningsmål i slutet av den första halvleken. Målet kom på en lyckofrispark som vi i övrigt inte kommer att kommentera, någonsin...

 

I andra halvlek började Beds komma igång och visade bondedrängarna vart båten skulle stå. Trycket mot Hooks mål ökade och ökade och gav till slut resultat för Beds. Fredde fick ett inlägg från Mr X och skallade in både boll, målvakt och den lägre delen av stolpen. 1-1 i matchen och det stod och vägde. Då kliver målhjälten Papjä från första matchen in. Papjän tar bollen från en mittfältare, driver förbi tre backar och skjuter en sträckt vrist rätt upp i första klyket, som för övrigt alltid är ledigt. Enligt vissa var det dock en självmål på ett inlägg från Papjän, men det är en tolkningsfråga. Beds tog därmed ledningen i matchen med två mål mot ett, och släppte sedan inte taget.

 

Sammantattningsvis kan sägas att det var starkt av Beds att vända på matchen och vinna till slut. Nu väntar tuffare matcher, som måste vinnas för att Beds ska kunna hänga med i serietoppen.


SK Beduinerna-Gustav Adolf 2-1 1998-05-10

Då var det dags för den första riktiga hemmamatchen. Detta referat kommer efter en massiv genomgång med en av ledarna i Beduinerna, eftersom den överstyva skribenten (dvs jag!!!) var bortrest på landslagsuppdrag för Svea Rike.

 

Matchen spelades alltså på Zinken Road. Laget såg som vanligt tämligen starkt ut. Problemet var att supermålskytten, färgklicken, lagledaren Papjän var på annat håll (Läs Hamilton liknande uppdrag). Nu visade det sig dock att laget tog sig samman och lirade skjortan av Gustav Adolf, och vann matchen med två mål mot ett. Målen gjordes av Neil och Löven. Lövens mål innebär att han återtar ledningen i skytteligan med tre fullträffar. Neils mål innebär att han delar andra platsen med Papjän med två mål.

 

Till nästa match pekar det åt att laget kan bli lite tunnt. Detta pga att vissa personer i laget ska jaga runt i Göteborgsvarvet. (Vad det nu ska vara bra för??) Lagledningen hoppas på en stor uppslutning vid nästa träning.


Öxnehaga-SK Beduinerna 2-0 1998-05-17

Faan också. Den förlustfria tiden äro över. Beduinerna, som inte förlorat en match sedan våren 1997, är inte längre utan förluster. Matchen mot Öxnehaga visade sig bli för arbetsam för våra hjältar. Det är typiskt att en förlust kommer mot ett lag som Beds i normala fall borde slå.

 

Det finns många faktorer som direkt kan pekas ut. Att vissa spelare är skadade är ganska normalt för ett lag. Det är också normalt att spelare är tvungna att göra andra saker, som att arbeta eller liknande. Men att spelare ligger hemma och spyr för att det blivit lite för mycket dagen innan kan inte, och bör inte accepteras. Spelare i Beds är normalt sett bakfulla, rejält bakfulla. Men det brukar inte hindra dem från att ställa upp.

 

Nog med gnäll.

 

När matchen skulle dra igång visade det sig att det fanns bara en avbytare. Lagledningen försökte med alla möjliga trick för att få tag i spelare, men det var lönlöst. Som tur var visade det sig att en rutinerad räv, läs Sandis, råkade ha med sig sina skor, och ställde följdaktligen upp. Det var tur att Sandis var där. Med fyra spelare med ett maraton i benen, behövs avbytare. Naturligtvis fler än två avbytare, men vad ska ett lag ta sig till när det inte finns fler att tillgå?

 

Början av matchen såg bra ut. Beds hade det mesta av spelet och de flesta chanserna. Spelarna verkade vara förvånansvärt pigga, och krigade ordentligt. Nu är det tyvärr så att kraften någon gång måste sina, och det var det som avgjorde matchen. Öxnehaga fick en tvivelaktig straff, som de satte. Efter det var det kört.

 

Musten rann ur de krigande. Senare kom även ett andra mål för motståndarna, och sedan var det färdigt.

Sammanfattningsvis finns det inte mycket att säga. Det är inte alltid kul att vara med ett fotbollslag. Men de som lider mest är trots allt de som ställer upp. En STOR eloge till de spelare som föll med flaggan i topp. Vi får hoppas att Beds skärper till sig till nästa match och att de visar var båtjäveln ska stå. Trots förlusten är Beds med i serietoppen, och där ska de vara.

 

Se upp Bodakryss, här kommer Beds!!


SK Beduinerna-Furusjö 0-1 1998-06-01

Dags för ett litet matchreferat igen. Förra matchen mot Bodafors missades av den eminenta referatskribenten. Nu var det inte mycket att prata om. Bodakryss vann med ett mål mot noll. Kommentarerna efter matchen rörde mest domarens insats. Tydligen var det en av de sämre domare Beds någonsin haft.

 

Nog om det, över till den aktuella matchen. Laget vi mönstrade var starkt reducerat igen. Flera skador och några som var borta på annat. Det visade sig att vi bara hade två avbytare, och med tanke på konditionsnivån i Beds kunde det bli jobbigt. Furusjö såg starka ut i inledningen av matchen. De ligger rätt bra till i serien, så vi var varnade sedan innan.

 

Dock visade det sig tämligen snabbt att Furusjös rykte var överdrivet. De var inte överlägsna på någonting. Tvärtom det var Beds som spelade den bättre fotbollen. Första halvleken var mest ställningskrig och det var få målchanser. Det mest markanta i den första halvleken var Furusjös eviga gnällande. De gnällde på allt. Domaren, sig själva och naturligtvis på Beds. Det verkar som om Furusjö trott att det skulle bli en enkel match. Men där bet de sig själva i svansen. Beds kämpade och visade upp sin bästa sida. Efter fyrtiofem minuter blåste domaren av, och ställningen var 0-0. I pausen kunde faktiskt alla spelare vara tysta och de lyssnade på vad lagledningen och Gaffe hade att säga. Vi beslöt för att fortsätta i samma stil och låta Furusjö gnälla på domaren.

 

Till andra halvleken. Tyvärr började halvleken med det som inte får hände. Efter en tilltrasslad situation vid en hörna gör Furusjö mål. Den lille sjuan, som förresten gnällde mest av alla, träffade snett och det blev till en lobb över Hasse. Det målet var Furusjö definitivt inte värda. De hade tappat det mesta av deras tempot under den sista delen av första halvleken. Nu gällde det för Beds att visa kämpaglöd och vilja. Det var precis vad de gjorde. Beds skapade chans på chans men lyckades inte få in bolluslingen.

 

Till och med engelsmannen missade minst två utsökta nicklägen, som han normalt sett sätter. Sedan hade även Löven ett skott som på något sätt kom rätt i nyllet på målvakten och sedan i stolpen. Vilket missflyt. Pressen fortsatte, men målet kom inte. Matchen slutade med seger för Furusjö med ett mål mot noll. Tråkigt mycket tråkigt, och orättvist.

 

Nu gäller det för Beds att inte tappa suget. Efter en strålande start med tre vinster har det nu varit tre förluster. Det är nu viljan måste fram. Nu väntar en viktig match mot Vista. En vinst är ett måste. Förhoppningsvis blir det många på fredagsträningen. Sedan hoppas lagledningen att alla skadade kommer tillbaka. Beds kan faktiskt prestera riktigt bra spel, det är bara målen som saknas.


Vista-SK Beduinerna 5-1 1998-06-07

Då var det dags, dags för den traditionella dyngmatchen. Matchen mot Vista visade sig bli ett ledsamt kapitel i 1998-års serie. Laget som mönstrades såg bra ut, på papperet...

 

Nu var det tyvärr inte bättre än att det var Kalajs dagen innan, och en del i laget såg något slitna ut dagen efter. Nåväl, till matchen. I början stod matchen och vägde, och inget lag kunde riktig ta tag i den. I tjugonde minuten visade Vista upp sin "sämsta" sida genom att göra 1-0. Målet var inte särskilt rättvist, men rättvisa har väl inget med fotboll och göra... Eller?? Beds visade dock strax efter upp sin bästa sida och kvitterade genom ett mål av Fredde. En tilltrasslad situation där Fredde lyckades få ett huvud på bollen.

 

I slutet av första började Beds börjat ta över mer och mer, men lyckades inte få in bollen. I pausen talade lagledningen om att fortsätta i samma stil (som om det nu fanns något att göra). Andra halvleken visade sig dock bli en av de sämsta halvlekar på mycket länge. Lördagens (och fredagens) aktiviteter verkade börja ta ut sin rätt. Vista började ta över efter lagets temposänkning i den första halvleken och gjorde 2-1 en bit in i andra. Sedan rullade det på. Tre, fyra, fem, fan vet om det inte blev fler mål. Lagledningen var mycket nedslagna.

 

Sammanfattningsvis kan bara sägas att det är synd att Beds spelar sina matcher på söndagar. Det går också uttrycka på det sättet att det är synd att lördagen kommer före söndagen... Beds har faktiskt lite talang, men det är synd att det inte kommer fram p.g.a. andra omständigheter. Det är dags för comeback. Snart, mycket snart...


Spexeryd-SK Beduinerna 1-4 1998-06-25

En vacker kväll, en grön plan (någorlunda...), ett lag med vilja, motståndare som suger... Förutsättningar att bli en bra match. Detta är de villkor som rådde då Beds piskade upp Spexeryd. Beds har ett par riktigt dåliga matcher bakom sig, men visade nu upp en spelglädje som varit som bortblåst den senaste tiden. Den uppmärksamme ser att matchen spelades på en torsdag. Med andra ord spelare som inte var bakfulla...

 

Det var aldrig något tvivel att Beds skulle ta hem denna match och fortsätta sin uppgång mot toppen av serietabellen. Matchen började i ett rasande tempo (för att vara reservserien), och Beds visade snabbt att matchen tillhörde dem. Lagledningen avslöjade senare att laget såg så pass bra ut att byten inte kom på frågan förrän Fredde Eriksson blev skadad i slutet av första halvleken. Det var för övrigt Fredde som öppnade målkontot för Beds med ett mål där han visade vilja och kämparglöd. Han gav sig inte förrän bollstackaren var i mål, mycket bra gjort. Efter det första målet kom senare en situation som ledde till en straff för Beds. Det var en tilltrasslad situation där Neil blev fälld. Ryktet ger att engelsmannen tittat lite för mycket på VM-fotbollen, och föll som en fura så fort han kom över straffområdeslinjen.

 

Detta vill dock inte lagledningen kommentera. Upp stegar Violets enda son, och lyckas att få in en av de sämre straffar som Jönköpings kommun sett. Tur nog så var Spexeryds målvakt tjurig och vägrade slänga sig varpå bollen långsamt rullade in i målet. Det tredje målet för Beds sattes av en ny spelare. Vi har försökt att få reda på namnet på denna spelare, men har efter undersökningar endast mötts av mumlande kommentarer som: "jag vill inte prata om saken", "jag minns ingenting" och "jag såg inte riktigt vad som hände"...

 

Efter ett par hot om prygel om utredningen fortgått har vi givit upp. Efter de tredje målet lyckades Spexeryd få in en boll bakom den annars mycket duktiga målvakten Hasse. Ett mål de inte förtjänade speciellt mycket om jag får säga det, och det får jag för det är jag som skriver det här. Det sista målet var det klart roligaste målet i år. För den som inte vet var detta den sista matchen för Neil. Han ska nämligen flytta hem till huliganernas land. Som tur var fick han göra det sista målet för vårsäsongen. Det märktes att han var sugen på att få avsluta sin sejour i Beds på ett bra sätt. Han snodde bollen för målvakten och kunde rulla in den i en tom målbur. Lagledningen känner djup sorg över att förlora sin bästa spelare.

 

Totalt sett var denna match den näst bästa i år från Beds sida. Nu var det lite jävlaranamma och lite stake i laget. Det har varit lite tunnsått på den fronten den senaste tiden. För övrigt kan nämnas att en äldre gentleman råkade toucha en Spexerydspelare varpå denne lade sig ned och skrek som en stucken gris, vilket ledde till ett rött kort för vår gråhårige stjärna. Domaren hade tydligen, som engelsmannen, sett för mycket VM-fotboll. Vårsäsongen slutar med fyra vinster och fyra förluster. Vi hoppas på en starkare höst, liknande den Beds hade förra året då vi inte förlorade en enda match.

Keep it heavy!!


SK Beduinerna-Spexeryd IF 5-0 1998-08-02

Återigen visar det sig att Spexeryd, de som sliter upp vår plan, inte kan ställa något motstånd i vägen för Beds. Det var aldrig någon fråga om vem som skulle vinna matchen. Precis som den sista matchen på vårsäsongen var det bara ett lag som kunde vinna den här tillställningen. Med andra ord Beds. Vår "återvända" engelsmannajävel var på sitt bästa målhumör, tre strutar. Neil har under våren visat upp ett spel som inte ens ett spädbarn skulle vara nöjd med. Det har varit nickar utanför mål, riktigt usla skott utanför und so weiter. Det har väl haft med flytten och göra. Nu tog han dock revansch. Fredde visade också framfötterna genom att göra ett mål. Det femte målet gjordes av någon. Jag har tyvärr tappat bort papperet, och när jag har frågat runt så är det ingen som minns vem det var.

 

Det ryktades om att måltjuven, superliraren Papjän gjorde det, men efter en grundlig undersökning visar det sig att Papjäns mycket allvarliga skada ännu inte läkt. Från bänken rapporteras också att detta var en strålande coach-seger. Coachen visade var skåpet skulle stå genom att göra flera mycket intelligenta byten. Nu väntar Vista nästa helg, och den som har följt dessa referat vet att Beds gjorde sin sämsta match någonsin mot Vista under våren. Vista lär inte få det lätt, den här gången...


SK Beduinerna-IK Vista 4-1 1998-08-16

Nu börjar det likna något. Efter att ha gjort en halvdan vårsäsong börjar nu Beds få fart under galoscherna. Det börjar bli lite intresse för fotbollen, och det ger i sin tur ett bättre spel (enligt något vis man, jag tror det var Olle Nordin). Det fanns till och med spelare som för en gång skull inte var bakfulla, och gjorde följaktligen en av de bättre matcherna på länge. Det var revansch att utkräva.

 

Den förra matchen mot Vista var pinsam, och nu skulle juniorerna få se hur man trillar boll. Det började riktigt bra med att Löven fick på ett konstigt skott efter en hörna. Målvakten i Vista stod och rökte och släppte enkelt in ettan. Enligt Beds bänk var det en lyckoträff, men enligt Löven var det en sträckt vrist. Vi kommer inte kommentera det hela mera här, förutom att lägga till att det var tur att det inte var Lord som gjorde målet, för då hade vi aldrig fått sluta höra det. Matchen mot Vista skulle också visa sig bli de okändas match. Det finns en del spelare som inte gapar och vevar så mycket, och det var de som avgjorde matchen.

 

Det andra målet var en taktisk fullträff för den överstyva coachen. För genom att byta ut gnällspiken (läs Lord), och sätta in Sandis så kunde den sistnämnda dyka upp vid den andra stolpen på ett inspel från Fredde och enkelt sätta upp bollen i maska 17B. Hade detta byte inte ägt rum hade målet aldrig gjorts. Det var roligt att Sandis fick sätta en strut. Sedan fick Vista en straff. Var domaren fick det hela ifrån är det ingen som vet. Situationen var helt obegriplig. Made petade på en Vista-spelare som föll som bara den gamle goda Hugo Sanchez en gång kunde göra, och domaren gick på det. Straffen sattes tyvärr rätt så stenhårt på Hasses högra sida. Hasse var för övrigt säker.

 

Nu började det yras runt i Beds lag. Den ena var mer yr än den andra. Vista hade också bud på ett andra mål genom en frispark. Nu var den dock inte speciellt nära och gå in, men för att fylla ut referatet (jag får betalt per bokstav) så tyckte jag det var helt ok att ta med det. Men efter ett par minuters yrande avgjordes matchen. Det tredje målet gjordes av samma mystiska person som gjorde mål mot Spexeryd. Vi här på redaktionen har ännu inte fått reda på vem det är, men vi jobbar på det. Enligt vissa höjda röster är det ett nyförvärv från Telias korplag, men det har inte kunnat bekräftas.

 

Vem som gjorde fyran råder det dock inga tvivel om. Nona som normalt inte gör så stora gester visade sin målfarlighet genom att tåa in fyran. En säker seger för Beds alltså. Vid samtal med den tunna högermittfältaren Lord så var det här återigen en strålande coach-seger, men det låter vi vara osagt. Nu väntar två viktiga matchen. Först Furusjö borta och sedan Bodakryss hemma. Om Beds ska vinna serien är vinst i dessa två matcher ett måste. Den som lever få se…


Huskvarna reserv C

Plac.

Lag Matcher Vinster Oavgjorda Förluster Målskillnad Poäng
1 Bodafors SK 16 11 2 3 57-32 35
2 Gustaf Adolfs IF 16 10 3 3 43-28 33
3 Beduinerna 16 10 2 4 45-26 32
4 Furesjö IF 16 8 2 6 43-34 26
5 IFK Öxnehaga 16 6 5 5 51-49 23
6 Visingsö AIS 16 6 3 7 54-42 21
7 IK Vista 16 5 2 9 44-44 17
8 Spexeryds IF 16 3 2 11 31-64 11
9 Hooks IF 16 0 5 11 31-80 5